Krok 1
W rondelku zagotuj 150 ml mleka. W osobnym naczyniu wymieszaj 30g budyniu z 100 ml mleka. Najlepiej wymieszaj je ze sobą trzepaczką, aby mieć pewność, że pozbyłaś się wszystkich grudek. Do gotującego się mleka dodaj wcześniej przygotowany rozpuszczony budyń oraz 30g suchej kaszki. Zawartość garnka energicznie mieszaj trzepaczka, aby nic się nie przypaliło.
Krok 2
Po około 1-2 minutach gotowania na średniej mocy palnika nasza kaszka manna z budyniem powinna mieć gęstą konsystencję. Wtedy wlej zawartość garnka do głębokiego talerze bądź miseczki.
Krok 3
Kaszkę mannę z budyniem możesz jeść z syropem żurawinowym, bądź jak to było w moim przypadku z ulubionymi owocami oraz startą gorzką czekoladą. Wszystko zależy od Twoich indywidualnych preferencji smakowych. Możesz jeść ją również z orzechami bądź masłem orzechowym.