>

PT3M
PT5M
PT8M
Kaszka manna z budyniem zdjęcie

Kaszka manna z budyniem

Szybki przepis
Kalorie: 90 kcal w 100g


Przepis na kaszkę mannę z budyniem, idealnie nada się na szybkie śniadanie. Możesz podawać go z ulubionymi dodatkami, albo zdecydować się na zdrowe śniadanie i wybrać do dekoracji świeże owoce.

Szczegóły


Ilość porcji: 1

Całkowity czas:8 minut

Przygotowanie składników: 3 minuty

Poziom trudności: Łatwe

Składniki:

  • 250 ml mleka 
  • 30 g budyniu śmietankowego Winiary z cukrem
  • 30 g kaszki 

Dodatki:
  • 5 g gorzkiej czekolady
  • 30 g brzoskwinia
  • Połowa banana
  • 1 g jagód goi

Kopiuj listę składników

Przyda ci się również:

  • Rondelek / mały garnek 
  • Trzepaczka 
  • Naczynie np. kubek, miseczka
  • Tarka (do czekolady)

Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (7 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:



Wyświetlenia przepisu: 1.62k

Kaszka manna z budyniem - przepis:

Krok 1
W rondelku zagotuj 150 ml mleka. W osobnym naczyniu wymieszaj 30g budyniu z 100 ml mleka. Najlepiej wymieszaj je ze sobą trzepaczką, aby mieć pewność, że pozbyłaś się wszystkich grudek. Do gotującego się mleka dodaj wcześniej przygotowany rozpuszczony budyń oraz 30g suchej kaszki. Zawartość garnka energicznie mieszaj trzepaczka, aby nic się nie przypaliło.

Krok 2
Po około 1-2 minutach gotowania na średniej mocy palnika nasza kaszka manna z budyniem powinna mieć  gęstą konsystencję. Wtedy wlej zawartość garnka do głębokiego talerze bądź miseczki.

Krok 3
Kaszkę mannę z budyniem możesz jeść z syropem żurawinowym, bądź jak to było w moim przypadku z ulubionymi owocami oraz startą gorzką czekoladą. Wszystko zależy od Twoich indywidualnych preferencji smakowych. Możesz jeść ją również z orzechami bądź masłem orzechowym. 


Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (7 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:






Wyświetlenia przepisu: 1.62k

Tagi



Zobacz inne pyszne przepisy

W rondelku zagotuj 150 ml mleka. W osobnym naczyniu wymieszaj 30g budyniu z 100 ml mleka. Najlepiej wymieszaj budyń z mlekiem trzepaczką aby mieć pewność, że pozbyłeś się wszystkich grudek. Do gotującego się mleka dodaj wcześniej przygotowany rozpuszczony budyń oraz 30g suchej kaszki. Zawartość garnka energicznie mieszaj trzepaczka, aby zawartość garnka od spodu się nie przypaliła. Po około 1-2 minutach gotowania na średniej mocy palnika kaszko-budyń powinien mieć dosyc gęsta konsystencje. Wówczas jeszcze ciepły wylej do talerzyka z wgłębieniem bądź miseczki. Kaszko- budyń możesz jeść z syropem żurawinowym bądź jak to było w moim przypadku z ulubionymi owocami (brzoskwinia z puszki, banan, suszone jagody goi), gorzka czekolada starta na tarce. Wszystko zależy od Twoich inwydiuaonuch kubków smakowych, być może kaszko-budyń zjesz z orzechami bądź masłem orzechowym. 250 ml mleka 30 g budyniu 30 g kaszki Dodatki: 5 g gorzkiej czekolady 30 g brzoskwinia Połowa banana 1 g jagód goi Rondelek / mały garnek Trzepaczka Tarka (do czekolady) Naczynie np. kubek, miseczka
250 ml mleka 30 g budyniu 30 g kaszki Dodatki: 5 g gorzkiej czekolady 30 g brzoskwinia Połowa banana 1 g jagód goi