>

PT5M
PT0M
PT5M
Kruszonka zdjęcie

Kruszonka

Szybki przepis
Kalorie: 475 kcal w 100g


Dzięki temu przepisowi dowiesz się jak zrobić kruszonkę. Kruszonka potrzebna jest do zrobienia wielu ciast, szczególnie tych z owocami sezonowymi takimi jak truskawka czy rabarbar. Jednak to nie jest jej jedyne zastosowanie, ciężko wyobrazić sobie przepis na chałkę w której nie znajdziemy kruszonki. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

Szczegóły


Ilość porcji: 1

Całkowity czas:5 minut

Przygotowanie składników: 5 minut

Poziom trudności: Łatwe

Składniki:

  • 200 g mąki 
  • 120 g cukru 
  • 120 g masła 

Kopiuj listę składników

Przyda ci się również:

  • Miska

Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (2 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:



Wyświetlenia przepisu: 1.05k

Kruszonka - przepis:

Krok 1
Do miski przesiej mąkę, następnie dodaj cukier oraz pokrojone w cienkie paski zimne masło.

Krok 2
Za pomocą rąk wymieszaj wszystkie składniki ze sobą. Ciasto zagniataj tak długo dopółki nie uzyska jednolitej konsystencji. Gdy już będzie gotowe bez problemu pokruszy się je na kształt grudek tworzących kruszonkę. Możesz posypać nią ciasto odrazu  lub wykorzystać  kilka godzin później po wcześniejszym umieszczeniu jej w lodowce.


Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (2 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:






Wyświetlenia przepisu: 1.05k

Tagi

Jajko


Zobacz inne pyszne przepisy

Do miski przesiej mąkę, następnie dodaj cukier oraz pokrojone w cienkie paski zimne masło. Za pomocą rąk wymieszaj wszystkie składniki ze sobą. Ciasto wyrabiaj tak długo dopółki nie uzyska jednolitej konsystencji. Gdy już będzie gotowe bez problemu pokruszy się je na kształt grudek tworzących kruszonkę. Możesz posypać nią ciasto odrazu lub wykorzystać kilka godzin później po wcześniejszym umieszczeniu jej w lodowce. 200 g mąki 120 g cukru 120 g masła Miska
200 g mąki 120 g cukru 120 g masła