Krok 1
Do jednego naczynia przesiej mąkę, dodaj cukier, mleko oraz żółtka jaj. W drugim naczynia umieść pozostałe białka i szczyptę soli. Ubij białka na sztywno. Przy pomocy tego samego miksera wymieszaj wszystkie składniki na małych obrotach z drugiego naczynia. Następnie za pomocą łyżki dodawaj stopniowo ubite białka do reszty składników i każda porcje wymieszaj za pomocą tej samej łyżki do jednolitej konsystencji. Czynność powtarzaj do zużycia całego białka.
Krok 2
Na dużej patelni roztop masło, uważaj, aby się nie zarumieniło. Przelej je do masy i porządnie wymieszaj łyżką. Resztek masła osadzonych na patelni nie wycieraj, będą niezbędne do usmażenia pierwszego naleśnika. Za pomocą chochelki wylej na środek patelni ciasto na naleśniki. Następnie weź patelnie w dłoń i poruszaj nią tak, aby ciasto rozlało się na całą patelnię. Smaż naleśniki na średnim ogniu przez 3 minuty z obu stron. Gotowe naleśniki powinny być lekko zarumienione.
Najlepiej smakują ze świeżymi owocami, bądź z dżemem lub nutella.