>

PT7M
PT1M
PT8M
Sałatka z awokado zdjęcie

Sałatka z awokado

Vegan
Keto
Bez piekarnika
Szybki przepis
Kalorie: 95 kcal w 100g


Sałatka z awokado jest doskonałym pomysłem na letni dodatek do obiadu lub kolacji. Awokado posiada wiele drogocennych składników odżywczych. Przepis na tę sałatkę jest również świetną propozycją dla osób będących na diecie ketogenicznej ponieważ praktycznie nie zawiera węglowodanów.

Szczegóły


Ilość porcji: 2

Całkowity czas:7 minut

Przygotowanie składników: 8 minut

Poziom trudności: Łatwe

Składniki:

  • 25 g roszpunki 
  • 125 g mini mozzarelli 
  • 60 g pomidorków koktajlowych 
  • 60 g rzodkiewki 
  • 1 awokado 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • Sól 
  • Pieprz cytrynowy 

Kopiuj listę składników

Przyda ci się również:

  • Miska

Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (6 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:



Wyświetlenia przepisu: 3.35k

Sałatka z awokado - przepis:

Krok 1
Roszpunkę, pomidorki koktajlowe oraz rzodkiewkę  dobrze umyj, a następnie osusz za pomocą papieru ręcznikowego. Roszpunkę przełóż do miski. Pomidorki przetnij na pół i dodaj do miski.

Krok 2
Rzodkiewkę potnij w plasterki i wraz z mini mozarella przełóż do miski. Awokado przetnij na pół, wydrąż z niego środek i pokrój w kostkę, na koniec dodaj je do reszty składników.

Krok 3
Do składników znajdujących się w misce dodaj oliwę z oliwek, sól oraz pierz cytrynowy. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.


Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (6 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:






Wyświetlenia przepisu: 3.35k

Tagi



Zobacz inne pyszne przepisy

Roszpunkę, pomidorki koktajlowe oraz rzodkiewkę dobrze umyj a następnie osusz za pomocą papieru ręcznikowego. Roszpunkę przełóż do miski. Pomidorki przetnij na pół i dodaj do roszpunki. Rzodkiewkę potnij w plasterki i wraz z mini mozarella przełóż do miski. Awokado przetnij na pół, wydrąż z niego środek i pokrój w kostkę, na koniec dodaj je do reszty składników. Do składników znajdujących się w mówcę dodaj oliwę z oliwek, sól oraz pierz cytrynowy. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. 25 g roszpunki 125 g mini mozarelli 60 g pomidorków koktajlowych 60 g rzodkiewki 1 awokado 3 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz cytrynowy miska
25 g roszpunki 125 g mini mozarelli 60 g pomidorków koktajlowych 60 g rzodkiewki 1 awokado 3 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz cytrynowy