>

PT5M
PT15M
PT20M
Ser camembert w szynce smażony na patelni zdjęcie

Ser camembert w szynce smażony na patelni

Bez piekarnika
Szybki przepis
Kalorie: 390 kcal w 100g


Ser camembert można jeść na wiele rodzajów. Możemy znaleźć pełno przepisów na camemberta z grilla lub camemberta panierowanego. Moją propozycją jest bardzo prosty i szybki przepis na ser camembert w szynce, którego możecie usmażyć na patelni. Podany z sosem żurawinowym, może przypominać Wam trochę oscypki ze świątecznych jarmarków ale różni się od nich tym, że jest o wiele smaczniejszy.

Szczegóły


Ilość porcji: 1

Całkowity czas:5 minut

Przygotowanie składników: 20 minut

Poziom trudności: Łatwy

Składniki:

  • Ser camembert (1 szt) 
  • 3 plastry szynki dojrzewającej
  • 1 pełna łyżeczka sos żurawinowego 
  • Szczypta orzechów włoskich
  • Szczypta czosnku niedźwiedziego
  • Szczypta bazylii 
  • Szczypta soli 
  • Szczypta pieprzu

Kopiuj listę składników

Przyda ci się również:

  • Patelnia
  • Szczypce

Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (7 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:



Wyświetlenia przepisu: 3.12k

Ser camembert w szynce smażony na patelni - przepis:

Krok 1
Plasterki ułóż w kształt gwiazdy, po czym dopraw je pieprzem, solą, bazylia oraz czosnkiem niedźwiedzim (tylko z jednej strony). 


Krok 2 Na środek tak przygotowanej szynki połóż ser camembert. Następnie zawijaj boki szynki na górę camemberta.

Krok 3
Połóż tak zawiniętego camemberta na nagrzaną patelnie, tak aby końce szynki znalazły się na dole camemberta.

Krok 4
Podsmażaj go, aż do zarumienienia z obu stron. Następnie podsmaż też jego boki. Za pomocą szczypców obróć go na boki. Podsmażaj go z każdej strony przez około 3-5 minut, aż do zarumienienia szynki. Po wyciągnięciu camemberta na talerz udekoruj go sosem żurawinowym a ten z kolei obsyp rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Tak przygotowany ser camembert polecam jeść z roszpunką i pomidorkami koktajlowymi.


Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (7 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:






Wyświetlenia przepisu: 3.12k

Tagi

Ser


Zobacz inne pyszne przepisy

Plasterki szynki rozłóż tak aby tworzyły gwiazdę. (Patrz na zdjęcie) Następnie dopraw je tylko od strony środkowej pieprzem, solą, bazylia oraz czosnkiem niedźwiedzim. Na środek tak przygotowanej szynki połóż ser camembert. Następnie zawijaj boki szynki ku czubkowi camemberta. Następnie połóż tak zawiniętego camemerta na nagrzana patelnie, tak aby końce szynki znalazly się od spodu camemberta. Podsmażaj go tak do zarumienienia z obu stron. Następnie zarumień go tez od boków, za pomocą strzypcow możesz go obracać i zarumieniac z każdego boku. Po wyciągnięciu camemberta w szynce na talerz połóż na jego czubek sos żurawinowy a ten z kolei obsyp rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Tak przygotowany ser camembert polecam jeść z roszpunka i pomidorkami koktajlowymi. Ser camembert (1 szt) 3 plastry szynki dojrzewającej 1 pełna łyżeczka sos żurawinowego Szczypta orzechów włoskich Szczypta czosnku niedźwiedziego Szczypta bazylii Szczypta soli Szczypta pieprzu Patelnia Szczypce
Ser camembert (1 szt) 3 plastry szynki dojrzewającej 1 pełna łyżeczka sos żurawinowego Szczypta orzechów włoskich Szczypta czosnku niedźwiedziego Szczypta bazylii Szczypta soli Szczypta pieprzu