>

PT5M
PT1M
PT6M
Sos tatarski zdjęcie

Sos tatarski

Szybki przepis
Kalorie: 214 kcal w 100g


Sos tatarski to przepis na klasyczny sos sporządzony na bazie majonezu. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięsa, smażonych serów i nie tylko. Sos tatarski składa się z prostych składników, które razem zapewniają niesamowite doznania smakowe.

Szczegóły


Ilość porcji: 4

Całkowity czas:6 minut

Przygotowanie składników: 5 minut

Poziom trudności: Łatwe

Składniki:

  • 100 g majonezu (3 łyżki) 
  • 30 g jogurtu naturalnego kremowego (1 łyżka) 
  • 15 g ulubionej musztardy (1 łyżeczka) 
  • 40 g cebuli żółtej 
  • 20 g ogórków korniszonów 
  • 25 g pieczarek z zalewy 
  • 15 g kaparów z zalewy 
  • Łyżka soku z limonki 
  • Łyżka szczypiorku 
  • Sól 
  • Pieprz 

Kopiuj listę składników

Przyda ci się również:

  • Średnia miska 
  • Deska do krojenia 
  • Nóż 

Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (3 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:



Wyświetlenia przepisu: 1.08k

Sos tatarski - przepis:

Krok 1
Ogórki, pieczarki oraz kapary drobno posiekaj. Podobnie zrób z umytym i osuszonym szczypiorkiem oraz obrana cebulką.

Krok 2
Do miski dodaj kolejno składniki tj: majonez, jogurt, musztarda, cebula, ogórki, pieczarki, kapary, sok z limonki, szczypior, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki porządnie ze sobą wymieszaj. Sos najlepiej  zjeść od razu po jego zrobieniu. W przeciwnym razie należy przechowywać go w lodówce pod przykryciem. 


Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (3 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:






Wyświetlenia przepisu: 1.08k

Tagi



Zobacz inne pyszne przepisy

Ogórki, pieczarki oraz kapary drobno posiekaj. Podobnie zrób z umytym i osuszonym szczypiorkiem oraz obrana cebulką. Do miski dodaj kolejno składniki tj: majonez, jogurt, musztarda, cebula, ogórki, pieczarki, kapary, sok z limonki, szczypior, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki porządnie ze sobą wymieszaj. Sos najlepiej zjeść od razu po jego zrobieniu. W przeciwnym razie należy przechowywać go w lodowce pod przykryciem. 100 g majonezu (3 łyżki) 30 g jogurtu naturalnego kremowego (1 łyżka) 15 g ulubionej musztardy (1 łyżeczka) 40 g cebuli żółtej 20 g ogórków korniszonów 25 g pieczarek z zalewy 15 g kaparów z zalewy Łyżka soku z limonki Łyżka szczypiorku Sól Pieprz Średnia miska Deska do krojenia Nóż
100 g majonezu (3 łyżki) 30 g jogurtu naturalnego kremowego (1 łyżka) 15 g ulubionej musztardy (1 łyżeczka) 40 g cebuli żółtej 20 g ogórków korniszonów 25 g pieczarek z zalewy 15 g kaparów z zalewy Łyżka soku z limonki Łyżka szczypiorku Sól Pieprz