>

PT15M
PT15M
PT30M
Vege Bowl zdjęcie

Vege Bowl

Szybki przepis
Kalorie: 160 kcal w 100g


Moja propozycja na szybki obiad to przepyszny Vege Bowl, pewien aromatycznych świeżych warzyw oraz przepysznego sera halloumi. Przygotujesz go w zaledwie pół godziny, a wszyscy domownicy będą nim zachwyceni. Vege Bowl jest bardzo lekką potrawą, przez co świetnie sprawdzi się w upalne dni, kiedy wielu z nas ma problem z apetytem.

Szczegóły


Ilość porcji: 2

Całkowity czas:30 minut

Przygotowanie składników: 15 minut

Poziom trudności: Łatwe

Składniki:

  • 225 g sera halloumi
  • 200 g papryki
  • 120 g pieczarek (4 sztuki)
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 80 g cebuli
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • 1 awokado 
  • 5 łyżek oleju 
  • Sól 
  • Pierz cytrynowy 
  • Bazylia 
  • Pomidorki koktajlowe 

Kopiuj listę składników

Przyda ci się również:

  • Patelnia

Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (1 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:



Wyświetlenia przepisu: 1.08k

Vege Bowl - przepis:

Krok 1
Zacznij od zagotowania wody w garnku. Posól ją i włóż do niej 1 woreczek kaszy jaglanej. Gotuj go około 20 minut, aż do napęcznienia kaszy. W czasie gotowania kaszy umyj pieczarki, pomidorki oraz paprykę a następnie osusz warzywa ręcznikiem papierowym. Pieczarki pokrój w plasterki. Natomiast z papryki wytnij gniazdo nasienne a pozostałą cześć potnij a plasterki.

Krok 2
Halloumi potnij w plasterki o grubości około 1cm. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Gdy się nagrzeje podsmażaj przez minutę na nim cebulę, a następnie dodaj paprykę wraz z pieczarkami. Zawartość patelni przypraw solą, pieprzem oraz suszona bazylia. Całość co jakiś czas zamieszaj silikonowa łopatka. Trzymaj na średnim ogniu przez około 8-10 minut. Ser halloumi podsmaż na 3 łyżkach oleju. Smaż go z każdej strony po 3 minuty do  lekkiego zarumienia na średnim ogniu. Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę, obierz ze skórki i potnij w plasterki.

Krok 3
Do miski włóż połowę kaszy z woreczka, pół awokado, 3 pomidorki koktajlowe, oraz połowę wcześniej usmażonych pieczarek wraz z cebulka , papryki i sera halloumi. Całość dla większego efektu możesz ułożyć w sposób jaki zostało to pokazane na zdjęciu. 


Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (1 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:






Wyświetlenia przepisu: 1.08k

Tagi

Ser
Papryka
Awokado


Zobacz inne pyszne przepisy

Krok 1 Zacznij od zagotowania wody w garnku. Osól ją i zanuż 1 woreczek kaszy jaglanej. Gotuj go około 20 minut, aż do napęcznienia kaszy. W czasie gotowania kaszy umyj pieczarki, pomidorki oraz paprykę a następnie osusz warzywa ręcznikiem papierowym. Pieczarki pokrój w plasterki. Natomiast z papryki wytnij gniazdo nasienne a pozostałą cześć potnij a plasterki. Hallumi potnij w plasterki o grubości około 1cm. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Gdy się nagrzeje podsmażaj przez minutę na nim cebule a następnie dodaj paprykę wraz z pieczarkami. Zawartość patelni przypraw solą, pieprzem oraz suszona bazylia. Całość co jakiś czas zamieszaj silikonowa łopatka. Trzymaj na średnim ogniu przez około 8-10 minut. Ser hallumi podsmaż na 3 łyżkach oleju. Smaż go z każdej strony po 3 minuty do lekkiego zarumienia na średnim ogniu. Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę, obierz ze skórki i potnij w plasterki. Do miski włóż połowe kaszy z woreczka, pol avokado, 3 pomidorki koktajlowe, oraz polowe wcześniej usmażonych pieczarek wraz z cebulka , papryki i sera hallumi. Całość dla większego efektu możesz ułożyć w sposób jaki zostało to pokazane na zdjęciu. 225 g sera halloumi 200 g papryki 120 g pieczarek (4 sztuki) 100 g kaszy jaglanej 80 g cebuli Garść pomidorków koktajlowych 1 awokado 5 łyżek oleju Sól Pierz cytrynowy Bazylia Pomidorki koktajlowe Patelnia
225 g sera halloumi 200 g papryki 120 g pieczarek (4 sztuki) 100 g kaszy jaglanej 80 g cebuli Garść pomidorków koktajlowych 1 awokado 5 łyżek oleju Sól Pierz cytrynowy Bazylia Pomidorki koktajlowe