Krok 1
Zacznij od zagotowania wody w garnku. Posól ją i włóż do niej 1 woreczek kaszy jaglanej. Gotuj go około 20 minut, aż do napęcznienia kaszy. W czasie gotowania kaszy umyj pieczarki, pomidorki oraz paprykę a następnie osusz warzywa ręcznikiem papierowym. Pieczarki pokrój w plasterki. Natomiast z papryki wytnij gniazdo nasienne a pozostałą cześć potnij a plasterki.
Krok 2
Halloumi potnij w plasterki o grubości około 1cm. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Gdy się nagrzeje podsmażaj przez minutę na nim cebulę, a następnie dodaj paprykę wraz z pieczarkami. Zawartość patelni przypraw solą, pieprzem oraz suszona bazylia. Całość co jakiś czas zamieszaj silikonowa łopatka. Trzymaj na średnim ogniu przez około 8-10 minut. Ser halloumi podsmaż na 3 łyżkach oleju. Smaż go z każdej strony po 3 minuty do lekkiego zarumienia na średnim ogniu. Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę, obierz ze skórki i potnij w plasterki.
Krok 3
Do miski włóż połowę kaszy z woreczka, pół awokado, 3 pomidorki koktajlowe, oraz połowę wcześniej usmażonych pieczarek wraz z cebulka , papryki i sera halloumi. Całość dla większego efektu możesz ułożyć w sposób jaki zostało to pokazane na zdjęciu.