>

PT5M
PT1M
PT6M
Zielone smoothie zdjęcie

Zielone smoothie

Vegan
Szybki przepis
Kalorie: 65 kcal w 100g


Przepis na zielone smoothie to propozycja dla wszystkich osób, które szukają dietetycznego koktajlu. Dzięki użyciu szpinaku i świeżych owoców nasze smoothie zawiera dużo cennych składników odżywczych i minerałów, a co najważniejsze jest bardzo zdrową i sycącą przekąską.

Szczegóły


Ilość porcji: 2

Całkowity czas:6 minut

Przygotowanie składników: 5 minuta

Poziom trudności: Łatwe

Składniki:

  • 60 g szpinaku
  • 330 g pomarańczy
  • 350 g jabłek (2 sztuki)
  • 10 g imbiru obranego
  • 130 g cytryny (1 sztuka + plasterek do dekoracji)
  • 180 ml wody

Kopiuj listę składników

Przyda ci się również:

  • Duży blender

Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (2 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:



Wyświetlenia przepisu: 1.33k

Zielone smoothie - przepis:

Krok 1
Pomarańcze oraz cytrynę porządnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój w ćwiartki. Z cytryny pozbądź się pestek. Podobnie zrób z jabłkami tylko w ich przypadku po pocięciu w ćwiartki wytnij gniazdo nasienne. Jeśli nie lubisz skórki, obierz ją. Kawałek imbiru obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2
Szpinak porządnie wypłucz pod strumieniem zimnej wody, a następnie osusz ręcznikiem papierowym. Do blendera na sam dół włóż połowę przygotowanych wcześniej kawałków pomarańczy i jabłek. Na to dodaj połowę szpinaku i całą wodę. Wszystko dokładnie zblenduj.

Krok 3
Gdy składniki się połączą i zaczną tworzyć jednolitą masę możesz dodać resztę kawałków pomarańczy, jabłek i szpinaku. Dodaj również kawałki imbiru i cytryny. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj do uzyskania całkowicie jednolitej masy. Gotowe smoothie przelej do szklanki, która możesz ozdobić cytryną.


Ocena przepisu: 5.0 / 5.0 (2 głosów)

Przepis Ci się spodobał?

Zostaw swoją ocenę:






Wyświetlenia przepisu: 1.33k

Tagi



Zobacz inne pyszne przepisy

Pomarańcze oraz cytrynę porządnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój w ćwiartki. Z cytryny pozbądź się pestek. Podobnie zrób z jabłkami tylko w ich przypadku po pocięciu w ćwiartki wytnij gniazdo nasienne. Jeśli nie lubisz skórki, obierz ją. Kawałek imbiru obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Szpinak porządnie wypłucz pod strumieniem zimnej wody, a następnie osusz ręcznikiem papierowym. Do blendera na sam dół włóż połowę przygotowanych wcześniej kawałków pomarańczy i jabłek. Na to dodaj połowę szpinaku i całą wodę. Wszystko dokładnie zblenduj. Gdy składniki się połączą i zaczną tworzyć jednolitą masę możesz dodać resztę kawałków pomarańczy, jabłek i szpinaku. Dodaj również kawałki imbiru i cytryny. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj do uzyskania całkowicie jednolitej masy. Gotowe smoothie przelej do szklanki, która możesz ozdobić cytryną. 60 g szpinaku 330 g pomarańczy 350 g jabłek (2 sztuki) 10 g imbiru obranego 130 g cytryny (1 sztuka + plasterek do dekoracji) 180 ml wody Duży blender
60 g szpinaku 330 g pomarańczy 350 g jabłek (2 sztuki) 10 g imbiru obranego 130 g cytryny (1 sztuka + plasterek do dekoracji) 180 ml wody